Ditt lokala taxibolag 026-12 90 00

Gävle Taxi

Vi utökar med 100% eldriven Skoda

Publicerad: 29/6

Gävles största taxibolag Gävle Taxi, som f.ö. firar 100 år 2022 har i dagarna utökat sin fordonsflottan med en Skoda Enyaq som är 100 % eldriven.

– Bilen är i trafik hos oss sedan i måndags, berättar marknadsansvarige Fredric Mellberg på Gävle Taxi. Vi har tidigare testat Tesla och Nissan Leaf men det var för tidigt för taxi då, främst på grund av dålig räckvidd och för få laddstolpar.

Skoda Enyaq är en eldriven SUV med en uttrycksfull design och har upp till hela 528 km räckvidd. Den kännetecknas av högklassig teknik, snabb laddning och lång räckvidd.
– Vi ville testa igen och se för och eventuella nackdelar med en elbil, säger Fredric. Det finns flera utmaningar som t.ex. räckvidden, laddstolpar m.m. och även hur klimatet påverkar bilen. Vad händer t.ex. vid minus 25 grader?

När man kör elektrisk är planering viktigt. Skoda erhåller en räckviddsräknare för att ge en uppskattning av hur långt man kan ta sig på ett laddning beroende på körprofil och andra förhållanden.
– Idag finns det ju också betydligt fler ställen att ladda på, säger Fredric. Räckvidden skall ligga på cirka 50 mil som max och en 80 % laddning på en superladdade ska ta cirka 20-25 min.
Vi kommer utvärdera den här bilen som ett experiment inför eventuella framtida investeringar.
Inte minst ekonomiskt är det ju också intressant då HVO-dieseln nu ligger på långt över 30 kronor litern…

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK